1,169+ matches gemaakt    |    Waardering 4.8 uit 5 sterren


|

All I want for Christmas is you!

kerst1 All I want for Christmas is you!

All I want for Christmas is you!

Waarom krijgen wij juist in de donkere maanden van het jaar meer behoefte aan een partner? Zeker met de feestdagen willen singles een partner omdat zij niet alleen willen zitten aan de kersttafel of bij het inluiden van het  nieuwe jaar. In andere perioden van het jaar, vooral in de zomer is dat veel minder. Singles gaan er dan vaker alleen op uit. Het is veel langer licht, de temperaturen zijn veel hoger en dan kunnen zij langer op een terras zitten met een drankje.

Door de koudere en donkere maanden krijgen singles, maar ook mensen met een partner, meer nesteldrang om thuis op de bank te gaan zitten samen. Het kunnen de korte dagen en lange nachten zijn, de kerst– en nieuwjaarfeestjes waar we liever met een partner verschijnen of juist de koude wintermaanden waardoor we ons sneller eenzaam, verveeld of zelfs buitengesloten voelen. De herfst en winter zijn typische periodes om meer verbinding aan te willen gaan met iemand die je lief is.

Dwingt het weer je om naar binnen te gaan, dan is het een fijn idee dat je thuis een fijne partner hebt met wie je kunt knuffelen, koken, films kunt kijken en fijne seks mee kunt hebben. Op zich niet zo gek dus! Behalve dat we als mens een soort natuurlijke drang hebben om in de winter meer naar binnen te keren(het wordt kouder en dus zitten we meer binnen), geldt dat dus óók voor wie in de zomermaanden eigenlijk liever een lustige vrijgezel is.

Voel jij na een vrije zomer plotseling de drang om ineens wel een relatie aan te gaan of op date te gaan nu de winter nadert? Dan ben je dus zeker niet de enige. Het is zelfs een zéér verklaarbare trend in de datingwereld. Tijdens *cuffing season krijgen veel mensen een sterker verlangen naar een monogame relatie. De periode begint dus wanneer het kouder begint te worden, zo rond oktober en eindigt meestal weer in maart, wanneer het weer wat warmer wordt. Maar dus wel ná Valentijnsdag.

Of het *cuffing season dan ook voor ware liefde zorgt, is natuurlijk nog maar de vraag. Het feit dat je liever niet alleen wilt zijn in de wintermaanden, graag iemand hebt om mee te knuffelen , zijn natuurlijk niet per se de beste ingrediënten een duurzame relatie mee aan te gaan.

Dat wil tegelijkertijd óók weer niet zeggen dat je geen echte liefde kunt vinden in de winter. En eigenlijk maakt het helemaal niet uit: als jullie nu samen willen zijn en dat in elkaar vinden, is dat helemaal perfect! Zolang je dat maar open en eerlijk met elkaar communiceert.

* cuffing season slaat letterlijk op de periode waarin we na de zomer meer naar binnenkeren. Cuffing verwijst namelijk naar ‘ hand cuffs ‘ ofwel handboeien, dat gaat over stelletjes die in deze tijd van het jaar samenkomen. We krijgen als mens nu eenmaal meer zin om te nestelen met een metgezel als de koudere maanden er weer aankomen.

Plan een gratis kennismakingsgesprek