1,169+ matches gemaakt    |    Waardering 4.8 uit 5 sterren


|

Waarom val ik toch steeds op die foute man/vrouw?

fouteman2 Waarom val ik toch steeds op die foute man/vrouw?

Het is een veel voorkomend fenomeen dat mensen zichzelf vinden in herhaaldelijk ongezonde of ongelukkige relaties met partners die niet goed voor hen zijn. Dit kan verschillende redenen hebben, maar er zijn een paar veelvoorkomende oorzaken die kunnen bijdragen aan dit patroon.

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen steeds op de verkeerde persoon vallen, is gebrek aan zelfkennis en zelfbewustzijn. Vaak zijn mensen niet in staat om hun eigen behoeften, waarden en grenzen te begrijpen, waardoor ze zichzelf in situaties plaatsen die niet bij hen passen. Dit kan leiden tot het aantrekken van partners die niet goed voor hen zijn, omdat ze niet weten wat ze echt willen of nodig hebben in een relatie.

Een andere reden kan zijn dat mensen zich aangetrokken voelen tot bepaalde persoonlijkheidskenmerken of gedragingen die eigenlijk ongezond zijn, zoals jaloezie, dominantie of manipulatie. Dit kan een onbewuste aantrekkingskracht zijn die mensen naar deze partners trekt, zelfs als ze weten dat ze niet goed voor hen zijn.

Een derde reden kan zijn dat mensen zichzelf in herhaling plaatsen van patronen die ze hebben ervaren in hun eerdere relaties of in hun opvoeding. Als iemand bijvoorbeeld opgroeide met een afwezige ouder of in een instabiel huishouden, kan dit leiden tot het aantrekken van partners die onbetrouwbaar zijn of die emotioneel afstandelijk zijn.

Om dit patroon te doorbreken, is het belangrijk om aan zelfreflectie te doen en je eigen patronen en gedragingen te onderzoeken. Het kan ook nuttig zijn om te werken met een coach om dieper in te gaan op deze kwesties en om vaardigheden te ontwikkelen om gezondere relaties aan te gaan. Uiteindelijk is het belangrijk om te onthouden dat gezonde relaties gebaseerd zijn op respect, communicatie, vertrouwen en wederzijdse ondersteuning, en dat het de moeite waard is om te investeren in het vinden van de juiste partner voor jou. Dit kan door bijvoorbeeld een matchmaker in te huren die jou mee helpt een partner te vinden.

 

Bron: Psychologie magazine

 

[wpforms id=”398″ title=”true”]