1,169+ matches gemaakt    |    Waardering 4.8 uit 5 sterren


|

Wat hebben sport en daten met elkaar te maken?

golf5 Wat hebben sport en daten met elkaar te maken?

Op het eerste gezicht zou je denken niets! Je gaat sporten, een uurtje fitnessen of een uurtje padellen om fit te blijven of om zelfs gewoon een partijtje te willen winnen. Zeker als je het druk hebt met andere dingen zoals werk, je kinderen, je huis.

Maar het is natuurlijk ook een plek, vooral die sportschool waar je veel mensen kunt ontmoeten. Het voordeel is ook dat daar vaak mensen zijn die er goed uit willen zien en gezond bezig te blijven. Je hoeft ook niet een uur voor de spiegel te staan want je doet gewoon je sportkleding aan en klaar. Iedereen heeft ook sportkleding aan en dat is een voordeel en onderscheid is er niet. Je hoeft je niet te schamen of niet op je gemak te voelen. Iedereen is hetzelfde.
Iemand aanspreken gaat ook veel makkelijker dan in het café, omdat je altijd kunt vragen wat hij/zij op dat moment doet zoals welke oefening, waarom hij/zij aan deze sport doet of gewoon de standaard opmerking kom jij hier vaker?

Sport (en daten) is goed voor je hormonen en maakt veel meer los als wij denken. Tijdens het sporten komt er endorfine, serotonine en dopamine vrij. Allemaal neurotransmitters; stoffen die ervoor zorgen dat zenuwcellen met elkaar communiceren. Endorfine zorgt voor een gelukzalig en euforisch gevoel en vermindert pijn. Dit wordt dan ook wel de natuurlijke feel good drug genoemd. Je gaat je zo veel prettiger voelen, je krijgt meer zelfvertrouwen en dus ga jij eerder open staan voor het andere geslacht. Je kunt daar handig gebruik van maken in die sportschool, maar ook bij andere sporten zoals bijvoorbeeld padel, tennis, hockey, atletiek, golf.

Sport kan ook leuk zijn voor je eerste date, zeker als jullie samen sportief zijn, maar ook gewoon om eens een keer wat anders te doen dan op een terras te zitten of in een restaurant. Leuke sporten om samen te doen zijn bijvoorbeeld: samen muurklimmen, tandem fietsen, Kajakken, wandelen, trampoline, springen in een park of zelfs boxen. Hierbij ben je samen in beweging en hoef je elkaar niet alleen maar aan te kijken, het lachen gaat vanzelf en de zenuwen verdwijnen sneller.

Doe eens wat vaker samen een leuke sport op een date. Het maakt een communiceren zo veel makkelijker en je kunt daarna altijd nog op een terras gaan zitten (in de zon) met een lekker drankje en napraten over het plezier wat jullie hebben gehad.